Фільтри на основі Al2O3 і Al2O3-C

13Пінокерамічні фільтри VUKOPOR ® A- (Al2O3) призначені, перш за все, для фільтрації сплавів алюмінію та інших кольорових металів (для ливарних і металургійних цехів) при температурах до 1350 °C.

Пінокерамічні фільтри VUKOPOR ® A, в основному, застосовуються для забезпечення більш високої чистоти литих алюмінієвих сплавів на плавильних заводах і для фільтрації виливків в ливарних цехах. Хімічний склад кераміки фільтра на основі Al2O3 дозволяє ефективно вловлювати небажані домішки, особливо включення схожого складу (оксидні плівки). Завдяки ідеальній стабільності навіть при тривалому температурному впливі фільтри VUKOPOR ® А можуть успішно застосовуватися в фільтрувальних боксах або підігрівальних пічах для фільтрації великих обсягів рідкого металу.

Ливарні фільтри

Ливарні фільтри можна застосовувати в фільтрувальній камері литниковой системи форми, а також для технології прямого лиття виливків через ізоляційну або екзотермічну засипку. Їх також можна комбінувати з ізоляційними центровими для лиття з керамічних волокон.

У разі технології лиття виливків під низьким тиском фільтри можна легко помістити в стояки. Особливим типом фільтрів для цієї технології є так звані «фільтруючі пробки».

Фільтри VUKOPOR ® A можна з успіхом застосовувати при постійному зануренні в розплаві, наприклад, в якості фільтруючих перегородок в камерних підігрівальних печах.

Металургійні фільтри

Металургійні фільтри виробляються у вигляді усіченої піраміди з основними розмірами, що приводяться в дюймах. Скошені сторони служать опорою для посадки в керамічній фільтрувальній коробці.

Крім стандартних розмірів фільтрів можна поставляти сегменти фільтрів різних розмірів і форм без скошених сторін, які зазвичай розміщуються у вертикальному положенні в фільтруючі бокси або футеровку пічи. Всі типи фільтрів доцільно оснастити ущільнювальної або розширювальної стрічкою, яка буде гарантувати надійну фіксацію фільтра в правильному положенні.

Особливості продукту

1. Температура застосування до 1350 °C
2. Області застосування: на плавильних заводах і в ливарних цехах
3. Відкрита 3D структура
4. Уловлювання великих оксидних плівок алюмінієвих сплавів
5. Підвищення поверхневої якості і механічних властивостей виливків
6. Обмеження браку = економія витрат
7. Спрощення моделей та литникової системи

14Пінокерамічні фільтри Vukopor ® LD на основі Al2O3-C призначені для фільтрації алюмінію і алюмінієвих сплавів при температурі до 850°C, особливо для гравітаційного лиття виливків в піщані або керамічні форми і металеві кокілі. Застосовуються виключно для установки в литникову систему форми або для установки в фільтруючу воронку з ізоляційних матеріалів або екзотермічних надставок. Основна перевага цих фільтрів — їх низька об’ємна маса, низька теплоємність і здатність швидко нагріватися. Низька об’ємна маса кераміки фільтра також дозволяє без проблем утилізувати металевий поворотний матеріал з фільтром. Вся кераміка фільтра спливає на поверхню металу під час переплавки і її можна легко видалити разом з іншими домішками.

Фільтри VUKOPOR ® LD можна оснастити термостійкою герметизуючою стрічкою для додаткового ущільнення нерівностей у фільтрувальній камері і запобігання можливого дроблення при установці у вертикальній площині роз’єму.

Фільтри VUKOPOR ® LD не придатні ні для постійного розміщення в розплаві, наприклад, в підігрівальних печах, ні для повторного застосування в фільтрувальних боксах або воронках. Їх також не можна застосовувати там, де могло б статися їх атмосферне окислення при високих температурах, наприклад, в разі відпалу оболонкових форм.

Особливості продукту

1. Температура застосування до 850 °C
2. Відкрита 3D структура
3. Низька об’ємна маса, низька теплоємність і швидкий підігрів фільтра
4. Підвищення поверхневої якості і механічних властивостей виливків
5. Обмеження браку = економія витрат
6. Низька об’ємна маса = нескладна утилізація поворотного металевого матеріалу з фільтром
7. Спрощення моделей та литникової системи